Angstbehandling i Aarhus og Ry for børn, unge og voksne.

Vigtigt at vide, at angst er et normalt psykologisk begreb, som beskriver den stærkeste følelse, vi har. Det er et medfødt psykisk beredskab, en forsvarsstrategi og en naturlig reaktion på en overvældende, stressende oplevelse.

Angst symptomer inddeles i fire forskellige symptomgrupper, der alle er til stede i en angstoplevelse, dog i varierende grad og intensitet.

  • De psykiske symptomer / fra nervøsitet til uro til angstanfald til voldsom panikangst (jeg dør, mister selvkontrol, bryder sammen, går fra forstanden).
  • De kropslige, fysiske symptomer / anspændthed, spændinger i hoved, nakke, skuldre, bryst, ryg, hofte og knæ, hjertebanken, rysten, svedtendens, ondt i maven, kvalme, tør i munden, vejrtrækningsproblemer mv.
  • De tankemæssige symptomer / forestillinger, antagelser fra små bekymringer til katastrofetanker.
  • De adfærdsmæssige symptomer / sikkerhed, beroligelse, tryghed, forsikringer til undskyldninger, undvigelse, undgåelse.

Formålet med angstbehandling er at lære nye færdigheder, nye metoder og strategier, der udfordrer angsten og omstrukturerer de tanker, der vedligeholder og forstærker angsten.

Lad ikke angsten diktere hvad du kan og ikke kan. Jeg kalder det frihed til at være den du er – sammen med andre.

Læs mere på hellefonager.dk